TDR prošle godine prodala 3,6 milijardi komada cigareta u BiH

Bez autora
Feb 08 2011

Tvornica duvana Rovinj prošle godine prodala je na tržištu BiH više od 3,6 milijardi komada cigareta, što je za 15 odsto više nego 2009, i tako utvrdila lidersku poziciju s tržišnim udjelom većim od 38 procenata. Prošlogodišnji prihod TDR na tržištu BiH iznosio je 39 miliona eura, što je za osam posto manje nego 2009. Rekordno povećanje prodatih količina cigareta nije pratio rekordan rast prihoda, jer je TDR, uvažavajući privrednu situaciju i rastuću krizu, donio odluku o zadržavanju postojećeg nivoa cijena na štetu vlastitih prihoda i zarade. Tokom cijele 2010. godine cijene najprodavanijih brendova TDR-a – "ronhila" i "valter volfa" ostale su nepromijenjene...

TDR prošle godine prodala 3,6 milijardi komada cigareta u BiHTvornica duvana Rovinj prošle godine prodala je na tržištu BiH više od 3,6 milijardi komada cigareta, što je za 15 odsto više nego 2009, i tako utvrdila lidersku poziciju s tržišnim udjelom većim od 38 procenata – rekao je danas u Sarajevu predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković.

On je istakao da je prošlogodišnji prihod TDR na tržištu BiH iznosio 39 miliona eura, što je za osam posto manje nego 2009.

“Rekordno povećanje prodatih količina cigareta nije pratio rekordan rast prihoda, jer je TDR, uvažavajući privrednu situaciju i rastuću krizu, donio odluku o zadržavanju postojećeg nivoa cijena na štetu vlastitih prihoda i zarade”, objasnio je Tomašković na konferenciji za novinare.

Tokom cijele 2010. godine cijene najprodavanijih brendova TDR-a – `ronhila` i `valter volfa` ostale su nepromijenjene. Početkom ove godine cijene proizvoda su minimalno korigovane, ali znatno manje nego što su diktirale izmjene akciznog sistema.

On je naveo da su distribucijski partneri TDR-a u BiH firme “Veletabak” iz Laktaša, “Opresa” iz Sarajeva, “Primorka” iz Širokog Brijega i “Riva” iz Tuzle, te da su najjeftinije cigarete “York”, koje koštaju 2,2 KM, a najskuplje “Avangard”, čija je cijena tri KM.

Predsjednik Uprave rovinjske tvornice istakao je da je prošle godine na tržištu BiH lansirano 12 novih proizvoda, a među njima i “ronhil anlimitid”, prvi duvanski brend koji uvodi QR tehnologiju.

“U području zaštite okoline i očuvanja prirodnih dobara, važan iskorak TDR-a predstavlja prelazak na polipropilenski omot u pakovanju šteke cigareta. Na taj način se godišnje troši 1 000 tona kartona manje i smanjuje zagađivanje gotovo devet miliona litara vode”, naveo je Tomašković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik